سواد آموز سوادآموز نهضت سوادآموزی سواد آموزی

سوادآموز سواد آموز نهضت سوادآموزی سوادآموزی

سواد آموز سوادآموز نهضت سوادآموزی سواد آموزی

سوادآموز سواد آموز نهضت سوادآموزی سوادآموزی

savadamooz سواد آموز سوادآموز

سوادآموز سواد آموز نهضت سوادآموزی سوادآموزی

سواد آموز سوادآموز نهضت سوادآموزی سواد آموزی


.
.
.
.
.
.
جستجو
-->
نویسندگان
امروز

تاریخ ابزار

وضعیت آب و هوا


بیسوادان از کدام خدمات اجتماعی محروم می‌شوند؟

يكشنبه, ۱۰ اسفند ۱۳۹۳، ۱۱:۴۸ ق.ظ

اگر بی‌سوادان از این فرصت استفاده نکنند محدودیت‌هایی برای آنها در نظر گرفته خواهد شد که مهم‌ترین آن عدم صدور و تمدید گواهینامه و پروانه کسب و سایر مجوزهایی است که دولت داده است، همچنین استمرار حمایت‌های مالی افراد تحت پوشش کمیته‌ امداد منوط به باسواد شدن آنها خواهد بود.

معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور گفت: طی مصوبه‌ای که در کمیسیون اجتماعی دولت تصویب شده، مقرر شده افرادی که از سال 94 و 95 به بعد باسواد شوند از مشوق‌های مالی برخوردار خواهند شوند.

به گزارش ایسنا، علی باقرزاده در جمع خبرنگاران، گفت: طبق آخرین سرشمای نفوس و مسکن در سال 90 مشخص شد در گروه سنی بالای شش سال، 9 میلیون و 719 هزار بی‌سواد در کشور وجود دارد.

وی افزود: سه میلیون و 456 هزار نفر از این افراد در گروه سنی بالای 10 سال و زیر 50 سال قرار دارند که با فعالیت‌های صورت گرفته در طول سال‌های 90 تا 93 این رقم به یک میلیون و 800 هزار بی‌سواد در این گروه کاهش یافته است.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور تصریح کرد: البته از این میان 430 هزار نفر از بی‌سوادان را اتباع خارجی در گروه سنی زیر 50 سال تشکیل می‌دهند و بخشی از بی‌سوادان را نیز افرادی با نیازهای ویژه تشکیل می‌دهند؛ این افراد کسانی هستند که امکان تحصیل در آموزش رسمی و حتی مدارس استثنایی را نداشتتند و تحت عنوان آموزش‌ناپذیر شناسایی شده‌اند.

باقرزاده در خصوص سهم نهضت سوادآموزی در ارتقای جایگاه سواد در کشور با بیان اینکه سازمان نهضت سوادآموزی جزء اصلی مبارزه با بی‌سوادی در کشور است گفت: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی تنها 50 درصد از مردم می‌توانستند بخوانند و بنویسند، ولی درحال حاضر و به مدد این پیروزی، نرخ باسوادی در گروه سنی زیر 50 سال به 95 درصد رسیده است.

معاون وزیر آموزش و پرورش پیرامون اقدامات انجام شده و برنامه‌ها جهت ارتقای سطح سواد کشور به مبتنی کردن سوادآموزی به آمار اسمی اشاره و اظهار کرد: در حوزه سوادآموزی نیازمند اطلاعات اسمی و آمار ثبتی بودیم که این اقدام صورت گرفت و در کنار بقیه راهکارها منجر به کاهش بی‌سوادی خواهد شد.

باقرزاده ادامه داد: دولت نیز مصوبه‌ای در شرف ابلاغ دارد که در کمیسیون اجتماعی تصویب شده و براساس آن مقرر شده افرادی که از سال 94 و 95 به بعد باسواد شوند از مشوق‌های مالی برخوردار خواهند شد.

وی افزود: حتی افرادی که توسط اعضای خانواده خود آموزش ببینند کل سرانه هزینه به آنها پرداخت خواهد شد.

باقرزاده گفت: بالعکس اگر بی‌سوادان از این فرصت استفاده نکنند محدودیت‌هایی برای آنها در نظر گرفته خواهد شد که مهم‌ترین آن عدم صدور و تمدید گواهینامه و پروانه کسب و سایر مجوزهایی است که دولت داده است، همچنین استمرار حمایت‌های مالی افراد تحت پوشش کمیته‌ امداد منوط به باسواد شدن آنها خواهد بود.

معاون وزیر در اشاره به جایگاه ایران در منطقه از نظر بی‌سوادی گفت: با تلاش‌های صورت گرفته در چند سال اخیر، در گروه سنی زیر 50 سال از موقعیت خوبی برخوردار شده‌ایم.

وی اضافه کرد: در گروه 15 تا 24 سال بیش از تعهداتمان کار کردیم و در حال حاضر درصد باسوادی بالای 97 درصد شده است و از این لحاظ در بین 24 کشور در منطقه جزو هفت هشت کشور اول هستیم.

باقرزاده با بیان اینکه در گروه سنی 10 تا 49 سال برآورد باسوادی به 95 درصد رسیده، عنوان کرد: پنج درصد باقیمانده حدود یک میلیون و 800 هزار نفر هستند و در این گروه جزو 10 کشور اول هستیم.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور با اشاره به اینکه نسبت به جمعیت و آمار بالای بی‌سوادی در گذشته این موقعیت رو به بهبود است، گفت: با این وجود، اگر تمام گروه‌های سنی را در نظر بگیریم موقعیت چندان خوبی نداریم چراکه در گروه سنی بالای 50 سال که آمار بالایی دارد از لحاظ سواد موقعیت خوبی نداریم و در جایگاه 16 به بعد قرار داریم.

منبع  : عصر ایران

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی